Is geld lenen lastig

Een lening afsluiten kan van zeer complex tot zeer eenvoudig zijn. Geld lenen zonder BKR is in dit opzicht de eenvoudigste lening die je kan afsluiten. Bovendien kan je dit zeer snel doen en hoef je er jouw huis niet voor te verlaten.

Er zijn echter niet al te veel aanbieders van geldleningen zonder dat zij een BKR controle uitvoeren. Bovendien is het type lening dat op deze manier wordt versterkt vrij beperkt.

De bankwereld is in beweging

De economie slaapt nooit. Bedrijven die niet innoveren zullen vroeger of later niet overleven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals Blackberry. Toen zij hun telefoon introduceerden was deze ongekend populair. Inmiddels zijn achterhaald door bijna alle andere telefoon producten zoals Apple, Samsung en LG. Maar zelfs het Chinese bedrijf Huawei is Blackberry ver voorbij.

Voor banken geldt hetzelfde. Zij dienen nieuwe producten en diensten aan te bieden om te overleven. Wat je meer en meer ziet zijn banken en kredietverstrekkers die puur online opereren. Op deze manier kunnen zij veel geld besparen doordat zij aanzienlijk minder kosten hebben. 

Zo bestaat er tegenwoordig ook een platform voor particuliere leningen. Op dit platform worden spaarders en mensen die geld willen lenen bij elkaar gebracht. Maar ook op het gebied van zakelijke bankrekeningen komen er steeds meer nieuwe en innovatieve spelers op de markt, zoals de N26 bank.

Nieuwe spelers op de kredietmarkt

Bedrijven die hier op in spelen zijn bijvoorbeeld de aanbieders van minileningen. Doordat zij puur en alleen online werken hebben zij veel lagere kosten. Daarnaast kunnen zij op die manier ook  bepaalde regelgeving, op een legale manier, omzeilen. Daardoor is bij deze bedrijven geld lenen zonder bkr mogelijk.

Hoge rente voor een minilening

Absoluut gezien is de rente hoog voor een minilening. Persoonlijk vind ik dat je dit wel in perspectief dient te zien. Doordat zij leningen aanbieden van kleine bedragen zijn de opbrengsten van een lening ook niet zo hoog. Je kan bijvoorbeeld al een lening van 100 euro afsluiten. Hierop verdient da aanbieder van de minilening ongeveer 4€. 

Voor een bank, met een uitgebreid kantorennet is dit absoluut niet rendabel. Omdat de gespecialiseerde bedrijven echter puur online werken en dus met lagere kosten kunnen zij een dergelijk  kleine lening wel aanbieden. Op deze manier voorzien zij dus in een bestaande behoefte in de markt. 

Zijn online aanbieders betrouwbaar?

Van belang is om er hierbij op te letten met wat voor bedrijf je in zee gaat. Waar is een bedrijf bijvoorbeeld gevestigd? Is dit in de Europese Unie of is dit in een ver en vreemd land. Bedrijven vanuit de Europese Unie hebben zicht te houden aan Europese wetgeving. Hier wordt ook streng op gecontroleerd. 

Geld lenen zonder BKR is mogelijk door te opereren vanuit een land buiten Nederland, maar wel binnen de Europese Unie. Op die manier wordt er voldaan aan de Europese wet- en regelgeving.

Hoe kan je een kleine lening zonder BKR registratie aanvragen?

Dat kan via de websites van aanbieders zoals Saldodipje en Ferratum. Door online een kort vragenformulier en jouw gegevens in te vullen, kun je direct een aanvraag indienen. Deze aanvraag wordt vervolgens bijna direct in behandeling genomen. 

Na de verificatie van jouw identiteitsbewijs en bankrekening wordt er dan bijna direct overgegaan tot uitbetaling van het bedrag van de lening. Dit gehele proces kan je, wanneer je alles goed invult en de kopie jouw identiteitsbewijs direct aanlevert binnen, binnen 24 uur afronden. Ideaal wanneer je direct over geld wilt beschikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.