Bitcoin als een bedreiging

1 november 2017 waarschuwde de Deutsche Bank al voor de virtuele valuta Bitcoin. Ulrich Stefan, Hoofdstraat echt bij de Deutsche Bank, verklaarde dat Bitcoin en andere cryptovaluta niet aan te raden zijn voor de dagelijkse beleggingen. In een briefing voor 2018 meldt de Deutsche Bank dat de Bitcoin op de lijst van 30 mogelijke bedreigingen voor de wereldwijde markten staat. Zij zien de Bitcoin als een bedreiging.

Banksectoren wereldwijd houden de Bitcoin goed in de gaten. Momenteel weten veel landen niet goed wat ze met de populaire cryptomunt aanmoeten. Verschillende landen zijn begonnen met het reguleren van de handel, maar stellen ook nieuwe regels op met betrekking tot de belastingen over cryptomunten.

Anonimiteit trekt duistere zaken aan

Het gaat niet alleen om de sterk groeiende handel en het risico dat hiermee gepaard gaat, aldus de grootste banken. Het gaat met name over de marktbedreiging die de Bitcoin vormt.

Overheden beseffen dat er veel anonimiteit in de cryptomunt omgaat. Hierdoor is het de ideale digitale munt voor het financieren van wapenhandel, drugs of terrorisme. Duistere zaken die wereldleiders juist proberen op te lossen. Dat wordt moeilijk wanneer alles gefinancierd wordt met behulp van anonieme valuta.

De Deutsche Bank spreekt zijn zorgen over de Bitcoin uit. Institutionele beleggers kunnen hun vingers goed branden aan de Bitcoin. Bij een grote crash gaat de gehele investering in rook op, wat beleggers in mogelijke financiële problemen brengt.

Wereldwijde bedreiging

Niet alleen de Deutsche Bank ziet Bitcoin als een grote bedreiging. Wereldwijd wordt met een schuin oog naar de Bitcoin gekeken. Geen enkel aandeel of obligatie heeft in de geschiedenis zo goed gepresteerd als de grootste cryptomunt, dit vergroot echter de kans dat er in 2018 een crash volgt. Verschillende landen hebben hier hun zorgen over geuit.

Niet alleen Bitcoin zorgt voor een wereldwijde bedreiging. Op het lijstje staan ook Noord-Korea en een hogere inflatie in de US. Ook een huizenbubbel in Canada af Australië, Zweden of Noorwegen staan op de lijst.

Hoe Duitse beleggers erover denken

Ondanks de uitspraak van de Deutsche Bank, denken Duitse beleggers hier toch anders over. Tegenover gewone aandelen is er voorzichtigheid en terughoudendheid. Komt het op de Bitcoin aan, dan is duidelijk merkbaar dat de populariteit hieromtrent gegroeid is. Beleggers zijn bereid om meer risico te nemen en stappen volop in Bitcoin en andere cryptocurrency. He is een populair methode van online geld verdienen.

Het gedrag van beleggers is opmerkelijk. Wereldwijd blijven de waarschuwingen dagelijks het nieuws halen, toch is er geen enkele belegger die zich eens achter de oren krabt en van de cryptocurrency afblijft. Misschien is de mens hardleers, of wil deze eindelijk eens zijn eigen weg inslaan. De tijd zal het leren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.