Bespaar niet op een boekhoudprogramma

Ook al staat jouw onderneming er niet florissant voor, een ding waar je nooit op zou moeten besparen is de kwaliteit van een boekhoudprogramma. 

Een boekhoudprogramma gaat jou helpen om de cijfers inzichtelijker te krijgen, wat de basis is voor de uit te voeren strategie. Het is als het ware de basis op waarvan je beslissingen kan nemen.

Een kleine investering met een hoog rendement

Het is echter niet zo dat je hiervoor veel geld dient uit te geven. Ga je een boekhoudprogramma kopen, zorg er dan voor dat je voor een kwalitatief goed boekhoudprogramma kiest waarmee je eenvoudig de online boekhouding kan bijwerken. Goede online boekhoudprogramma`s zijn er in overvloed. Het is meer en kwestie van kiezen voor het juiste pakket.

Maar geef hier zeker ook niet teveel geld aan uit. Dat is absoluut niet noodzakelijk. De boekhoudsoftware met prijzen van minder dan 15€ zijn mijn inziens zeer goede boekhoudsoftware.

Dit is de mening van een expert

En als expert weet ik waar ik het over heb. Met meer dan 20 jaar ervaring op het financiële vlak, waarbij ik accounting teams van multinational heb aangestuurd, heb ik uitgebreide ervaring met grote pakketten zoals SAP en JD Edwards.

En ik durf te zeggen dat de programma`s zoals e boekhouden, Rompslomp, Myfinance, Acumuls etc. mij allemaal positief verassen.

Het zijn uiteraard geen ERP pakketten. Het is puur gericht op het boekhouden. Toch kan je zaken zoals elektronisch factureren, voorraadadministratie, ledenadministratie automatische herinnering verwachten met deze boekhoudprogramma`s.

Besparen op de kosten van een boekhoudpakket

Gebruik je op dit moment een boekhoudprogramma waar je veel meer voor betaald. dan kan je een ander boekhoudprogramma kopen je helpen om te besparen op de kosten. Bovendien kan je met een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma veel zelf doen en daardoor besparen op de kosten van een  boekhouder. 

Vraag eens een advies van een expert

Het niet inzichtelijk hebben van de omzet en de kosten is een belangrijke reden dat een onderneming in de financiële problemen geraakt. De liquiditeit en dan vooral ook de liquiditeitsprognose is daar nauw aan verbonden.

Het is dan ook zeker zinvol eens een advies van een boekhouder in te winnen. En dan geen boekhouder die puur en alleen de cijfers op een rij kan zetten. Maar iemand die je van inhoudelijke adviezen kan voorzien. Een buitenstaander komt vaak tot nieuwe inzichten die zeer waardevol zijn.

Een goed advies hoeft niet duur te zijn

Ga je naar een groot accountantskantoor, dan kan een advies snel in de papieren lopen met torenhoge uurtarieven. Er zijn echter ook meer dan voldoende freelancers of zzp'ers die jou hierbij kunnen ondersteunen. En een goede adviseur verdient zijn geld dubbel en dwars terug.

Alles valt of staat bij een goede boekhouding

Maar om een advies te ontvangen betreffende jouw onderneming, zal je eerst de cijfers helder en duidelijk dienen te hebben. Een goede boekhouding die volledig en correct is bijgewerkt is daardoor dan ook onmisbaar. 

Een boekhoudprogramma kopen en gebruik maken van online boekhouden, indien je deze nog niet gebruikt maar bijvoorbeeld de boekhouding in excel bijhoudt zou dan ook de eerste stap moeten zijn op weg naar een financieel gezonde onderneming. 

Bovendien kan dit ook de weg openen naar een zakelijk krediet om de liquiditeitsproblemen op korte termijn op te lossen. Om een lening te verkrijgen dien je een jaarrekening te overleggen. En deze dient er netjes en betrouwbaar uit te zien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.